keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Savior 13.3

Tuuli heilutteli hiuksiani, jotka pilkottivat pipon alta, kun taapersin lumihangessa. Olin menossa hakemaan Muffea laitumelta. Lunta sateli puuskina ja välillä ilma oli niin sakeaa, etten nähnyt yhtikäs mitään. Huutelin tammaa monesti, ennen kuin aloin nähdä mitään elonmerkkejä lumimeressä.

Vein Muffen talliin hoidettavaksi. Se olikin mielissään päästessään sisälle. Sidoin sen kiinni käytävälle. Törmäsin satulahuoneen ovella Ferdiniin, joka hymyili ja näytti tyytyväiseltä nähdessään minut. Vaihdoimme kuulumisia ja sitten palasin Muffen luo.
Harjasin paksukarvaisen kaverini ja selitin sille, että se pääsisi nyt taas vaihteeksi oleilemaan karsinaan. Feé oli aiemmin pyytänyt minua huolehtimaan, että Muffe pääsisi sisälle. Sen kipeä jalka tarvitsi lämpöä ja pihalla sitä ei tällä hetkellä ollut sitten ollenkaan.
Hoitelin siinä sitten Muffen muutenkin kuntoon ja sitten päätin mennä hakemaan Essiä juoksutettavaksi.

Hain Essin ulkoa talliin ja hoidin sen. Sitten suitsitin ja kiinnitin ohjat kaulalle. Kiinnitin myös juoksutusliinan. Itselleni lisäsin toisen takin päälle ja paksummat hanskat käteen.

Talutin Essin kentälle, joka oli ihme ja kyllä vähän aikaa sitten putsattu, sillä lunta ei ollut päässyt kertymään vielä kovinkaan paksua kerrosta.
Aloitin tamman kanssa kevyesti, se sai kävellä noin vartin verran.
Vasta sitten se sai luvan ravata. Ravi oli oikein lennokasta ja peräpääkin lenteli pariin otteeseen.
Laukkakin meni mukavasti, Essi oli melko hyvin kuulolla.
Olimme kentällä hepan kanssa reilut puoli tuntia, sitten aloin palella niin paljon, että oli pakko lopettaa. Alkoi myöskin tulla jo hämärää...

Vein Essin talliin hoidettavaksi ja loimitettavaksi. Puinkin sille oikein paksun loimen, sillä ensi yöksi oli luvattu navakkaa tuulta.
Lopuksi taluttelin tamman pihattolaitumelle, minne se ravailikin innoissaan. Muut hepat olivatkin jo sitä vastassa.

Kävin vielä hyvästelemässä Féen ja Ferdinin, he olivat juuri ratsastamassa Rellaa ja Onnia kentällä. Sen jälkeen kiirehdin Leevin kyytiin, tämä jo odottelikin minua Féen talon edustalla. Aina se oli niin hätäinen...

1 kommentti:

  1. Kiitos tarinasta! Kiva kun touhusit Muffen kanssa ja liikutit Essiä. Olisi hyvä työstää tuota Essiä vähän rauhoittumaan, elikkäs tulevaisuudessa paljon perusratsastusharjoutuksia, ihan vaan liikuntaa tammalle ja maasta käsin harjoituksia. Jatkakaa samaan malliin! :)

    VastaaPoista

Kiitän kommentista :)