sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Feisal; 20.10

Iltapäivällä kerkesin luistamaan sen verran töistä, että pääsin vaihteeksi tapaamaan hoitohevostani Reaa. Se asustikin tätä nykyä uudessa tallissa, Feisalissa. En ollut ennen käynyt siellä, joten minua hiukan jännitti. Vaikka toisaalta odotin innolla Kiminkin näkemistä. Aijoin tehdä tänään vain lyhyen tutustumiskäynnin.

Ajomatka sujui melkoisen hyvin, en ajanut ohitse tai mitään, vaikka aluksi sitä pelkäsinkin.
Parkkeerasin tallipihan lähettyville ja otin lämpimät vaatteet autosta mukaani. Sitten lähdin kävelemään kohti tallirakennusta.
Näin tarhoissa hevosia, osa oli tuttuja osa täysin tuntemattomia. Muutamaa tuttua, kuten Matua ja Hawkia kävin rapsuttelemassa.

Sisällä tallissa näytti hienolta ja kotoiselta, eikä aikaakaan, kun näin Kimin. Tämä tuli hymyssä suin halaamaan ja tervehtimään minua. 'Hei, pitkästä aikaa!' tämä sanoi. 'Moi, olipa tosi kiva tulla tänne Feisaliin.' sanoin ja katsoin edelleen ihaillen ympärilleni. 'Hieno paikka.' jatkoin. 'Joo, kiitos. Onhan tämä.' Kim sanoi hymyillen. 'Teillä onkin paljon hevosia. Ihastuin heti tuolla pihamaalla kahteen valkeaan ponitammaan. Muistuttavat kovasti omaa poniani.' selitin. 'Niin, aivan!' Kim sanoi.
Yhdessä menimme satulahuoneeseen ja Kim esitteli minulle muutenkin paikkoja. Sitten menimme katsomaan Reaa, joka seisoskeli karsinassaan. Oletan, että se tunnisti minut, sillä se alkoi viskoa päätään ja toi lempeästi turpansa syliini. 'Voi, olen ikävöinyt sinua.' sanoin sille ja rapsutin sen korvantaustaa. 'Sekin varmasti sinua.' Kim sanoi ja jatkoi vielä: 'Aijotkos jo tänään mennä ratsastamaan?'. 'Ööm, en varmaankaan. Haluan aloittaa taas rauhallisesti. Menemme Rean kanssa vain kävelylle.' selvensin. 'Hyvä, se onkin kiva idea. Ulkona mukava ja aurinkoinen sää, jokseenkin viileä silti.' Kim nyökytteli. 'Jep, onneksi laitoin hyvin päälleni.
Puin Realle päitset ja otin tamman riimunnarun tallikäytävältä. Napsautin lukon kiinni päitsiin ja sitten lähdimme pihalle.

Rea oli innoissaan, kun pääsi jaloittelemaan. Se katseli pää ja korvat pystyssä tarhoissa oleskelevia hevosia ja hirnahteli niille. 'Tehdäänkö pihakierros?' kysyin hoitsultani. Halusin tutustua uuteen paikkaan.
Ympäristö näytti todella viihtyisältä. Kiertelimme yhdessä edestakaisin ja puhelin samalla Realle niitä näitä. Tänään saisi riittää tälläinen 'turhanpäiväinen' kävely. Seuraavalla kerralla voisin jo ratsastaa. Odotinkin sitä innolla. Rea oli aina niin mukava ratsastaessa.

Palautin sitten Rean talliin ja loimitin sen Kimin pyynnöstä. Tamma vaikutti rauhalliselta, joten hyvillä mielin jätin sen karsinaansa. Katselin tallissa vielä paikat läpi  ja sitten olinkin valmis lähtemään.
Mielestäni päivä/käynti uudella tallilla sujui kivasti. Kestäähän toki oman aikansa, ennen kuin totun uuteen talliin ja sen tapohin, mutta luulen, että hyvien kokemusten kautta se tulee onnistumaan helposti. Rea vaikutti onnelliselta ja se on tärkeintä. Odotan innolla seuraavaa kertaa, kun pääsemme Rean kanssa kunnolla hommiin, mitä sitten ikinä teemmekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitän kommentista :)